lördag 2 februari 2013

10 myter om tandblekning

Under senare år hem tandblekning har verkligen fångat människors uppmärksamhet. Oavsett om på grund av explosionen av kändis kultur eller den ökande fokuseringen på att titta och må bra, är förfarandet för vitare tänder här för att stanna och ser ut att bli ännu mer populär. Med ökad medvetenhet kommer också längs höra säga och urbana myter kring tandblekning. Många av dessa tandblekningsmyter är helt enkelt det. Myt och bygger inte på fakta. Vi avslöjar och exponera de bästa 10 tandblekningsmyter, vilket ger dig den verkliga fakta, så att du kan få bättre information för att få vitare och ljusare tänder du förtjänar! 

1. Blekning behandlingar är smärtsamma. Om du har känsliga tänder och sedan starka vitare geler kan orsaka okänslighet. I detta fall bör du leta efter låg hållfasthet blekmedel. Annars så ser ut som du följer instruktionen bör det vara smärtfri! 

2. Du kan bleka fasader och fyllningar. Nej, måste du besöka en kosmetisk tandläkare om du vill bleka fasader eller fyllningar. 

3. Bakpulver kan bleka dina tänder. Använda bakpulver på tänderna kan hjälpa till att ta bort några ytliga färgning, men kommer inte att bleka dina tänder. 

4. Citronsaft och salt kan bleka dina tänder. Gnugga dessa ingredienser regelbundet på dina tänder kommer bara skada din tandemaljen och rekommenderas inte. 

5. Starkaste blekningsgel är bäst. Den logik som starkare blekningsgel fungerar bättre vettigt men effekten och potentiella skador på tandemaljen innebär detta inte rekommenderas. En säker nivå av blekningsgel skall alltid användas. Om du är osäker gå till en lägre styrka först. 

6. Professionell vitare ger bättre resultat. Att gå till en professionell tandvårdsklinik för blekning kommer till en kostnad och oftast behandlingen är lite annorlunda från att använda ett hem tandblekning kit. Vanligtvis liknande blekning geler används och med professionella tandblekning du utför det mesta av behandlingen hemma i alla fall! 

7. Whitening kan göras i alla åldrar. Whitening behandlingar rekommenderas inte till personer under 18 år detta är att se till att tandemaljen inte påverkas. 

8. Tandblekning är helt säker. Med rätt tandblekning kit och noga följa instruktionerna då vitare behandlingar kan vara säkra. Problem kan uppstå om du väljer fel kit eller frestas att hålla behandlingen på längre än vad som rekommenderas. Så alltid följa instruktionerna! 

9. Vit tand färg kan vara för evigt. Tyvärr med åldern våra tänder blir mindre vitt och mer färgade. Så om du vill konstant vita tänder då du kommer att behöva upprepa din behandling. 

10. Med vitare tänder ökar förtroendet och ger dig ett vackert leende. Det råder ingen tvekan om att vita tänder ser mer lockande än missfärgade tänder. Oavsett ditt självförtroende ökar med beror på din personlighet, gör med ett stort leende kommer säkert underverk dock.