söndag 7 april 2013

Akne

Acne är vanligt hudproblem och ger ofta ärr. ance går att behandla på många sätt. Det finns ett brett utbud av produkter för att behandla akne, varierande från krämer som appliceras på huden till orala som tas genom munnen. Olika stadier av finnar har specifika behandlingar.

De drabbade ser självklart finnar som ett stort problem och vill bara bli av med dem. De provar alla typer av produkter - från lotion, tvättar, preparat och salvor till piller, kosttillskott och alternativa terapier, allt i jakten på hud fri från acne. Men nyckeln till att få det perfekta hy börjar med en gedigen förståelse om vad som leder till finnar. Ta kol på orsakerna och du få den fina hud du vill ha.


Vad leder till acne
För att hitta den bästa produkten måste du bestämma vad du hoppas att produkten kommer att kunna göra för dig. Och de bästa finnarprodukterna är det som är bäst för din hy och kropp och som kommer inte att leda till eventuella biverkningar. Förutom det, behöver produkten ta hand om problemet och orsakerna till akne och inte bara symtomen. Detta för att finnarn inte ska komma tillbaka när du lägger av använda produkten.

Först av allt, härstammar alla saker om kroppen från en välbalanserad kost. Du kan använda de dyraste, mest utforskade produkter på planeten och därmed slösa din pengar om du inte lägger uppmärksamhet vid vilka typer av mat du stoppar i din kropp. De flesta människor vet att de bör dricka 8-10 glas vatten dagligen, att undvika sötsaker och raffinerade kolhydrater samt att äta så många råa frukter och grönsaker som möjligt. Samtidigt, kan några hälsosamma livsmedel förvärra acne på grund av födoämnesallergier. Många får exempelvis problem när de äter apelsiner. Olika livsmedel påverkar individer individuellt, och att hålla koll vad du ätit tillsammans med dina symtom kan vara till hjälp vid fastställandet av vilka livsmedel som du bör undvika. Plus du bör överväga kostnaden för dessa produkter mot finnar.

Variation i det medfödda immunförsvaret av hyen predisposes akne. Vissa människor har bättre nivåer av konstituerande, naturlig immunitet i huden och vissa kan också ha ett mycket kraftfullt svar på yttre stimuli som vagt beror på ärftliga faktorer relaterade till överdriven androgen aktivitet i puberteten, som orsakar steril inflammatorisk fenomen.

Hudproblem påverkar inte bara de i tonåren, vuxenakne är också en mycket vanlig företeelse i dagens samhälle. Akne hos vuxna är vanligare bland kvinnor än män. Vuxna män är högre risk i termer av permanenta ärr, orsakade av akneproblem. En myt är att acne orsakas av bristande hygien, det stämmer inte. En del har mer aktiva körtlar än andra. Dessa körtlar tillverkar mer olja vilket ger baktier chansen att föröka sig. De flesta hyvårdsprodukter mot acne måste arbeta med båda aspekter av vändningen, få bort oljan och att bli av med akne.

Det finns ett brett utbud av acnebehandlingsprodukter, varierande från kräm, tillämpas på hyen, till oral, tas genom munnen. Varje typ av finnar har sin behandling. Har du endast fått små symptom? Då kan du ha mild finnar. Eller endast några finnar med några få ärr. Du kan även ha svår acne om du har mycket och stora finnar över hela ansiktet. När du vet vilken grad av acne du har, blir det lättare att välja rätt produkt för just dig.

Acne är en av de vanligaste hudsjukdomarna och är utbredd bland både tonåringar och vuxna. Många produkter för behandling av finnar rör ens hygien. Den vanligaste av dessa är tvål. Många saker finns ofta redan i hushållet. Vanligt saltvatten t ex. En del menar att tea treeolja och citronjuice ger riktigt bra resultat. Sen finns självklart vanliga medel som man kan köpa.

Många lider av Rosacea. Det verkar som ett rött utslag som är normalt begränsad till kinder, näsa, panna och haka. Efter rådnad kommer ofta finnar. Blodkärlen kan också bli mer synliga på huden. Blackheads är inte en del av rosacea. Det är vanligare hos kvinnor, men ofta allvarligare när den hittades i män. Vänster obehandlade, kan det orsaka svullnad i näsan och tillväxt av överskott vävnad, ett tillstånd som kallas rhinophyma. Behandlingen är ofta olika för rosacea än för finnar, och det är viktigt att du uppsöker en läkare kan avgöra om vad du upplever är acne vulgaris eller rosacea.
     
Cystisk akne är en allvarlig form av akne vulgaris. Spridningen av inflammerad djup fraktur i ansikte och andra delar av kroppen. Detta beror, om blockering av porerna i hyen också infekterade med bakterier. Cystisk acne är smärtsam, i många fall och kan ofta leda till ärrbildning i huden. För behandling av cystisk finnar finns det flera alternativ, inklusive naturliga huskurer, homeopatiska läkemedel och antibiotika. För en ren klar hy krävs en bra acne-behandlingsmetod. Detta är en typ av hudsjukdom. Generellt påverkas kvinnor i deras 20-årsåldern. Ungefär 25 procent av männen har acne-problem för kvinnor denna andel är högre. Cirka 50 procent kvinnor drabbas av acne.

Acne är ett vanligt problem bland människor i alla åldrar, särskilt tonåringar. Kanske din hud har klarats upp och du är kvar med pinsamma ärr som du inte vet hur att bli av. Det kan påverka dig psykiskt såväl som känslomässigt. Lyckligtvis för dig finns det olika behandlingar för att avlägsna ärr från acne. Ha lite smink. Oljefri, vattenbaserade fuktighetskrämer och make-up ska användas. Välja produkter som är icke-komedogent eller icke-acnegenic. Ta bort sminket på kvällen.

Akne bör inte ignoreras. Alla kan få det. Ju tidigare du behandlar symptomen desto bättre. Temat för proaktiv finnar lösning är att förhindra att huden får acne. Det handlar mer om att förebygga här. Du kan lita på den. Det handlar främst om ett bra rengöringsmedel, ett bra sammandragande och en proaktiv lösning.

Microdermabrasion genererar ny hy genom att ta bort det övre lagret av huden. Fotodynamisk terapi med blå våglängd av ljus kan vara till hjälp vid behandling av finnar också. Val av metod kan du diskutera med din hudterapeut eller läkare. Du kan inte bota acne men du kan kontrollera det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar